Filosofie

Mentale sterkte heeft een grote invloed op de uitkomst van een tenniswedstrijd. Als spelers technisch aan elkaar zijn gewaagd, op welk niveau dan ook, geeft dit zelfs de doorslag.

Je beste spel kunnen spelen op de momenten dat het er echt om gaat. Koel zijn tijdens belangrijke (lees: spannende) momenten. Maar ook alert als het er iets minder om lijkt te gaan. Voor een deel is dit aangeboren. Maar inzichten vanuit andere disciplines leren ons dat de mentale vaardigheden die daarbij horen wel degelijk zijn aan te leren.

De Mindfultennis methode is gebaseerd op de principes van Mindfulness. Mindfulness is een discipline waarbij “het onder alle omstandigheden rustig én alert blijven” centraal staat. Door de aandacht bewust in het moment te brengen en te houden. Door te ervaren dat emoties er zijn, maar ook dat deze emoties je gedrag niet hoeven te beïnvloeden. En vooral dat iedereen dit kan leren door erop te trainen.

Deze mentale vaardigheden zijn voor iedere tennisser altijd van belang. Door gerichte training kun je hieraan werken. Net zoals je dat doet met de andere onderdelen van je spel, zoals fysiek en tactiek. En zo kan iedereen het maximale uit zichzelf halen.